Rillette van zalm

Dit heerlijke gerechtje is niet alleen een plaatje (al zeg ik het zelf) maar ook heel makkelijk. Je maakt vast indruk met dit voorgerecht.

Wat heb je nodig:

Zalmrilette

  • 350 gr rauwe zalm, zonder vel aan één stuk
  • 150 ml olijfolie
  • 6 cornichons
  • 1 grote sjalot
  • 4 stengels bieslook
  • 2 el mayonaise
  • 1 el Dijon mosterd
  • 1 komkommer
  • Paar takjes dille

Voor het krokantje:

  • 30 gr boter, gesmolten
  • 30 gr suiker
  • 30 gr eiwit
  • 30 gr bloem
  • 10 gr geraspte parmezaan
  • Zout

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 70 °C. Leg de zalm in een kleine ovenschaal, bestrooi met een beetje zout en schenk de olijfolie eroverheen. De zalm moet bijna onder staan. Gaar de zalm 20-22 minuten in de oven.
  • Snijd de cornichons in flinterdunne plakjes. Pel en snijd de sjalot in dunne ringen. Snijd de bieslook in stukjes van 1 centimeter. Roer de mayonaise met de mosterd, cornichons en 3 eetlepels olijfolie uit de schaal waar de zalm in is gegaard tot een gladde saus.
  • Verdeel de zalm met een vork in stukjes en laat indien nodig op keukenpapier iets uitlekken. Meng de mayonaisesaus, sjalot en bieslook voorzichtig door de zalm. (De rilette kan lauwwarm of koud worden geserveerd).
  • Zet een ringvorm in het midden van het bord en vul de ringvorm voor met de zalmrilette.
  • Maak bolletjes van de komkommer en plaats deze op de zalmrillette.

Voor het krokantje;

  • Meng alle ingrediënten. Strijk uit in de Silikomart vorm en bak in de oven op 170° C gedurende 10 min.
  • Kruid de krokantjes met zout wanneer ze gebakken zijn.
  • Plaats het krokantje op de komkommerbolletjes en garneer met dille.

Eet smakelijk!

Recept rillette van Angélique Schmeinck

2 gedachten over “Rillette van zalm

Voeg uw reactie toe

  1. Ziet er weer prachtig uit, Monique. Dank voor het sturen.Zit je al in Frankrijk ?Hartelijke groetJorisVerzonden vanaf mijn Galaxy

    Like

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑