Vijgenlikeur

Onze vijgenboom levert genoeg vijgen voor jam, taartjes, lekkere hapjes … maar ook voor vijgenlikeur!! Een heerlijk drankje!

Wat heb je nodig:

  • Weckpot van 2 liter
  • Afsluitbare fles
  • Kaasdoek
  • Zeef
  • Opvangbak
  • Kilo vijgen
  • 400 gr suiker
  • 1 liter rum of wodka

En zo maak je het:

  • Was de vijgen en verwijder de steeltjes. Snijd de vijgen in kwarten en stop in de weckfles.
  • Voeg de suiker toe en vul de weckpot af met de rum of wodka.
  • Sluit de weckpot en zet weg op donkere koele plek voor een maand. Schud af en toe om.
  • Leg de kaasdoek in een vergiet of zeef en plaats op de opvangbak. Giet de inhoud van de weckpot leeg in de kaasdoek. Wring de vijgen goed uit. Gooi de pulp weg. G
  • iet de likeur in de afsluitbare fles en laat nog een paar maanden staan op donkere plek.

Proost!!

Zie hoe de kleur veranderd is na bijna een jaar.

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑